Aquafaba jest to woda z gotowania cieciorki. Wykorzystywana w kuchni przez wegan. Stanowi substytut białka - można ją ubić na pianę.
- 1 1/2 szklanki cieciorki
- woda
Cieciorkę zalać 4 szklankami zimnej wody. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień wodę wylać. Cieciorkę wrzucić do garnka, zalać świeżą wodą - tak aby przykryła ziarna i było jej 1 cm powyżej ciecierzycy.
Gotować do miękkości - ok. 1 godz.
Odcedzić cieciorkę. Wodę zlać. Powinno zostać trochę mniej jak 1/2 szklanki aquafaby.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu