1/2 szklanki cukru
1/2 kostki roztopionego masła
200 g mąki
3 łyżki soku zpomarańczy
1 łyżeczka skórki z pomarańczy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Lukier pomaranczowy:
1/2 szklanki cukru pudru
2-3 łyżki soku zpomarańczy
Wbijamy jajka do miski, nastepnie dodajemy cukier, miksujemy. Wlewamy roztopione masło, wyciśnięty sok z pomarańczy oraz ścieramy z niej skórkę. Pod koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
Foremkę do pieczenia babeczek smarujemy lekko masłem, aby ułatwić ich późniejsze wyciąganie. Nalewamy równomiernie do foremki. Piec przez 20-22 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy przestygną można przygotować pomarańczowy lukier: cukier puder oraz sok z pomarańczy mieszamy do momentu uzyskania gęstego pomaranczowego lukru.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu