Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Babka cytrynowa wilgotna o bardzo delikatnej i lekkiej konsystencji.

Składniki:

  • mąka pszenna 2 szkl
  • margaryna 3/4 kostki
  • jajka 4 szt
  • cukier puder 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • skórka z cytryny
  • aromat cytrynowy

Sposób przygotowania:

Przepis na babkę cytrynową:

  1. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem i z żółtkami.
  2. Dodać mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  3. Białka ubić i połączyć z ciastem.
  4. A potem na koniec dodać aromat i skórkę cytrynową.
  5. Wlać do formy i piec 1 godz w 180C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Babka cytrynowa gotowa do jedzenia. Nie tylko w Święta.

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy