żółta
błękitna
pomarańczowa
różowa
zielona
250ml mleka kokosowego
Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek, powinno być 10 miseczek. Do 5 miseczek z każdego koloru wlać po 250 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia. Do kolejnych 5 miseczek wlać tylko 200 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia, gdy ostygną dolać po 50 ml mleka kokosowego dobrze wymieszać.
Do formy babki o pojemności 2,5litra wlewamy w kolejności galaretki. Można zacząć od najjaśniejszej lub najciemniejszej - jak wolimy. Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretkę mleczną w tym samym kolorze.Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać kolejną galaretkę.Po wylaniu wszystkich galaretek odstawiamy do lodówki.
Galaretkę z formy wyjmujemy za pomocą zanurzenia formy babki na kilka sekund w ciepłej wodzie.Odwracamy do góry dnem na talerz i gotowe. Smacznego:)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu