• 1 szk. cukru
• 1łyż. proszku do pieczenia
• Olejek śmietankowy
• 5 łyżeczek kakao
• ½ szk. mąki pszennej
• ½ szk. mąki ziemniaczanej
• 5 łyżek majonezu
1. Białka ubijamy z cukrem mikserem na sztywną piane.
2. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, majonez. Olejek.
3. Mąki zmieszać z proszkiem i po troszku dodawać do piany nadal miksując.
4. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać dokładnie.
5. Jasną część ciasta wylać do formy a ciemną wlać do środka masy jasnej.
6. Piec w 170°C przez 45 minut.
7. Na koniec polać lukrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu