do dań grillowych.
1 duża bagietka
125g masła
5 ząbków czosnku
3 garście świeżej bazylii
2 łyżki kopru
25g żółtego sera
sól
pieprz
1. Zmiksuj w malakserze bazylię, czosnek, koper a następnie wymieszaj
z masłem. Dopraw solą i pieprzem.
2. Na tarce zetrzyj żółty ser.
3. Bagietkę ponacinaj w odstępach 1,5-2cm (nie kroić w oddzielne kromki).
4. Środek ponacinanej bagietki posmaruj z każdej strony masłem
z ziołami i wypełnij żółtym serem.
5. Zawiń w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym
do 200 stopni przez około 10-15 minut aż się zrumienią
(bagietkę można również przyrządzić na grillu).
Półbagietka pszenna na maślance z suszonymi pomidorami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu