Mini bagietka
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Przepis na domowe pieczywo, oto chrupiąca bagietka na zewnątrz, miękka w środku. Polecam, warto samemu piec pieczywo.
Składniki:
- mąka pszenna 450 gram
- woda 225 ml
- drożdże świeże 30 gram
- olej 2 łyżki
- sól 1 łyżeczka
- cukier 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na domowe pieczywo:
- drożdze kruszę dolewam ciepłej wody i olej, dosypuję mąkę ,sól
- wyrabiam na gładkie ciasto
- odstawiam do wyrośnięcia na 50 minut
- odgazować i ponownie zostawić na pół godz.
- po tym czasie podzielić na porcje formować bagietkę
- przełożyć na blachę ,naciąć ostrym nożem piec po 20 minutach w 200 st. z funkcją parowania 17-20 minut
Domowe bagietki gotowe.
Smacznego!
Autor: joanna1974
Polecamy również
BAGIETKA BAZYLIOWO – CZOSNKOWA
Bagietka to wyśmienita przekąska z dużą ilością bazylii oraz idealny dodatek do dań grillowych.Poolish bagietka
Sprawdzony przepis na bagietkę na zaczynie poolish. Drożdżowy zaczyn poolish powstał z inspiracji polskiego piekarza we...Francuskie bagietki
Wiadomo, że domowe pieczywo smakuje najlepiej. Takie bagietki są niezwykle pyszne z bardzo chrupiącą skórką. Pole...Półbagietka pszenna na maślance z suszonymi pomidorami
Przepis na domową bagietkę. Oto półbagietka z mąki pszennej o złocistej, chrupiącej skórce oraz miękkim wn...Mini bagietka
Przepis na domowe pieczywo, oto chrupiąca bagietka na zewnątrz, miękka w środku. Polecam, warto samemu piec pieczywo.Zobacz więcej przepisów na: