25 dag włoszczyzna bez kapusty
50 dag buraki
1 szkl barszcz kiszony
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka cukru
sól do smaku
kwasek cytrynowy do smaku
Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, ugotować wywar. Buraki umyć, obrać, opłukać, pokarajać, dodać rozpuszczony kwasek cytrynowy, ugotować wywar. Odcedzić wywary, połączyć, dodać barszcz kiszony, wywar z mięsa, cukier, sól do smaku. Podawać z uszkami.
Czerwony barszczyk z kółeczkami z ciasta ziemniaczanego.
Barszcz czerwony z bezglutenowymi uszkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu