Bardzo smaczny i delikatny w smaku barszczyk na wodzie z ogórków kiszonych, polecam!
2,5 litra wody + 5 łyżek
1 duża łyżka smalcu
5 dag kiełbasy
0,25 litra wody z kiszonych ogórków
0,25 litra śmietany 18%
3 łyżki kopiate mąki pszennej
Magga, sól i pieprz do smaku
Wodę z ogórków kiszonych i wodę zagotowujemy. Dodajemy smalec, pokrojoną drobno kiełbasę. Chwilkę gotujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i pięcioma łyżkami wody i wlewamy do gotującej się wody. Zagotowujemy. Przyprawiamy maggą, solą i mielonym pieprzem. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami tłuczonymi albo pokrojonymi w kostkę.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu