1 porcja rosołowa
1 garść kapusty kiszonej
1 marchew
1 pietruszka
2 liście laurowe
1 burak ćwikłowy ugotowany
3 ziarenka ziela angielskiego
Zasmażka:
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki pszennej
1 mała cebula
Porcję rosołową gotujemy na wodzie wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i kiszoną kapustą, startą marchewką i pietruszką na dużej tarce. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano na smalcu wsypujemy mąkę i chwileczkę podsmażamy - dodajemy ją do zupy. Gdy zupa zagotuje się ze zasmażką dodajemy startego na dużej tarce buraka ćwikłowego . Jak tylko barszcz zacznie się gotować natychmiast należy barszcz zgasić, aby nie stracił ładnego koloru koloru.
Wegetariański barszcz ukraiński
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu