Bezy

Bezy

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Bardzo pyszne bezy. Bardzo dobrze smakują do gorzkiej kawy.

Składniki:

-2 białka -0,5 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

1.Białka ubić na sztywną pianę, 2.Następnie stopniowo wsypać cukier i ubić. 3.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać bezy. 4.Następnie włożyć je do nagrzanego piekarnika w 120 stopni piec przez 10 minut. Temperaturę zmniejszyć do 90 stopni. Suszyć około 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być wysuszone. Pozostawić je w piekarniku do wystygnięcia. Zimne zdjąć. 5.Smacznego!

# Tagi:

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy