Biały bakaliowiec
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 14
Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!
Składniki:
8 białek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
2/3 szkl oleju
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Aromat rumowy do smaku
30 dag bakalii
Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec wsypać cukier. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do białek, wymieszać a następnie wlewać powoli olej i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać aromat i bakalie. Ciasto wylać do małej tortownicy, o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Biały bakaliowiec
Smaczne ciasto, bardzo aromatyczne w smaku!Zobacz więcej przepisów na: