Ciasto jasne:
1 jajo
1 szkl cukru
25 dag margaryny
3 szkl mąki
Ciasto ciemne:
3 jaja
2 łyżeczki kakao
0,5 szkl cukru
1 szkl śmietany
2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 1 łyżce letniej wody
Masa:
2 duże budynie waniliowe na 0,75 l mleka
5 łyżek cukru
1 litr mleka
1 margaryna
Dodatkowo:
Biszkopty okrągłe
polewa
Ciasto jasne:
Z jajka, cukru margaryny, mąki pszennej robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażalnika ,aby się zamroziły.
Ciasto ciemne:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy lekko łyzką. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Margarnyne ucieramy i łączymy z budyniem.
Przełożenie ciasta:
Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu