mąka 3 szklanki
drożdże 1/2 kostki
mleko ciepłe 1/2 szklanki
sól do smaku
żółtka 2 sztuki
farsz:
pieczarki
cebula biała
pieprz
sól
ciasto:
drożdze pokruszyć wsypać do miseczki dodać 2 łyżki mąki oraz 3 łyżki ciepłego mleka i odstawić do wyrośnięcia.
mąkę przesiać do miski dodać żółtka, oraz ciepłe mleko ,rozczyn i wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od rąk,wtedy przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godz.
farsz pieczarkowy :
30 dkg pieczarek pokroić ,cebule 2 szt. pokroić w kostkę podsmażyć na patelni posolić dusić do miękkości, blat posypać mąką rozwałkować ciasto ,wykrawać krążki ,na krążki kłaść po 1 łyżce pieczarek,w drugim krążku robimy dziurkę ( kieliszkiem ) i kładziemy na pierwszy krążek ,widelcem dociskamy układamy na blaszce i pieczemy 20 minut w temp.180 stopni na złoty kolor.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu