Bułeczki z tymiankiem i salami

Bułeczki z tymiankiem i salami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

sprawdzony przepis na słone bułeczki drożdzowe z dodatkiem salami i tymianku

Składniki:

rozczyn:
mąka 4 łyżki
drożdze 20 gr
woda ciepła 6 łyżek

ciasto:

mąka 300 gr
jajko 2 szt
oliwa z oliwek 6 łyżek
tymianek
sól do smaku

dodatkowo :

salami
sezam

Sposób przygotowania:

  1. sporządzić rozczyn, zostawić w ciepłym miejscu
  2. jak zacznie pracować dodać mąkę ,jajka, oliwę,sól oraz posiekane listki tymianku
  3. wyrobić ciasto
  4. odstawić na godzinę
  5. formować bułeczki
  6. z plasterka salami zrobić różyczkę i utykać w każdą bułeczkę
  7. posypać sezamem ,piekarnik nagrzać do temp.190 stopni wkładać bułeczki na 15 minut.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy