Bułeczki z tymiankiem i salami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
sprawdzony przepis na słone bułeczki drożdzowe z dodatkiem salami i tymianku
Składniki:
rozczyn:
mąka 4 łyżki
drożdze 20 gr
woda ciepła 6 łyżek
ciasto:
mąka 300 gr
jajko 2 szt
oliwa z oliwek 6 łyżek
tymianek
sól do smaku
dodatkowo :
salami
sezam
Sposób przygotowania:
- sporządzić rozczyn, zostawić w ciepłym miejscu
- jak zacznie pracować dodać mąkę ,jajka, oliwę,sól oraz posiekane listki tymianku
- wyrobić ciasto
- odstawić na godzinę
- formować bułeczki
- z plasterka salami zrobić różyczkę i utykać w każdą bułeczkę
- posypać sezamem ,piekarnik nagrzać do temp.190 stopni wkładać bułeczki na 15 minut.