1 łyżeczka soli
1,5 łyżeczki cukru
¾ szkl wody letniej
2 łyżki roztopionej margaryny
2 dag drożdży
3 szkl mąki pszennej
Zacznijmy od przygotowania ciasta na bułki: z jajka, soli, cukru, wody, margaryny, drożdży i mąki pszennej robimy ciasto. Zostawiamy aby urosło na około 2 godzin w ciepłym miejscu. Następnie z ciasta robimy kulki średniej wielkości i lekko spłaszczamy je w rękach i dajemy na foremkę wyścielona papierem do pieczenia. Znów odstawiamy aby wyrosły. Gdy już urosną pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.
Śniadaniowe bułeczki z płatkami owsianymi i dżemem.
Bułki pszenno - orkiszowe z sezamem
Bułki pszenno - krupczatkowe z sezamem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu