Pyszny dodatek do obiadu, przede wszystkim do róznego rodzaju mięs, najpopularniejsze to oczywiście mielone z buraczkami. Z dodatkiem smalcu, dzięki któremu buraczki nabierają swojego "smaczku". Zapraszam do spróbowania!
0,5 kg buraczków ćwikłowych
1 łyżka mąki
1 łyżka smalcu
Sól
Pieprz
Szczypta cukru
Buraczki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż będą miękkie. Odlać wodę, pozostawić do wystudzenia. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę. Buraczki przełożyć na patelnię (do zasmażki) i smażyć przez chwilę.
Doprawić solą, pieprzem, cukrem. Podawać jako dodatek do obiadu, pyszne są z kotletami mielonymi.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu