mąka pszenna 300 gram
woda letnia 100 ml
sól do smaku
oliwa z oliwek 2 łyżki
drożdże suche 1/2 opakowania
farsz
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
oregano 2 łyżeczki
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty 100 gram
sól do smaku
do posypania
czarnuszka
CIASTO :
Składniki połącz ze sobą ,wyrób ciasto odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut.
Zetrzyj ser na tarce.
FARSZ:
Pieczarki pokrój na plastry, cebulę w piórka ,podsmaż na oleju, lekko posól, paprykę pokrój w kostkę dodaj do podsmażonych pieczarek i cebuli,dopraw oregano,i pieprzem duś całość około 10 minut.
Wyrośnięte ciasto podziel na 5 części rozwałkuj , na każdy placek rozkładaj nadzienie posyp startym serem ,zawiń brzegi , posyp czarnuszką ,piecz w 200 stopniach przez 20 minut.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu