Z podanych składników zagniatam ciasto. Ciasto wychodzi dość twarde.
2.
Następnie z ciasta odrywam kawałki i na lekko posypanej mąką stolnicy toczę kulki. Następnie spłaszczam je formując ciasteczka. Wyszło mi 30 ciastek.
3.
Tak przygotowane ciasteczka układam na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując odstępy ponieważ urosną.
4.
Piekę je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5.
Upieczone ciasteczka podaję i życzę smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu