- 4 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki mąki tortowej
- 15 dag margaryny
- jajko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 dag czekolady
- 2 łyżeczki kakao
1. Najpierw trzeba pokroić czekoladę w drobną kostkę.
2. Następnie trzeba margarynę, kakao, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dać do miski.
3. Margarynę z składnikami z punktu drugiego rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną grudki.
4. Dodać jajko i czekoladę wcześniej pokrojoną.
5. Z kolei trzeba zagnieść ciasto.
6. Wałkować je i szklanką o średnicy 6 cm wyciąć ciasteczka.
7. Na koniec trzeba ułożyć ciastka na blaszce u piec przez około 25 minut w 180 stopniach.
Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu