Drożdże wymieszać z 1 łyżeczką mąki,1 łyżeczką cukru,2 łyżeczkami ciepłego mleka. Zostawić zaczyn do wyrośnięcia.
Rozpuścić masło w ciepłym mleku
Żółtka zmiksować z cukrem
Do miski wsypać przesianą mąkę wlać zaczyn,jajka dodać mleko z tłuszczem i wyrobić ciasto.
Pozostawić do wyrośnięcia.
Blat posypać mąką.
ciasto rozwałkować na prostokąt szeroki ok. 55-60 cm
połowę ciasta posypać cynamonem .
Złożyć ciasto na pół.
Pokroić w cienkie długie paski. Każdy pasek zawijać spiralnie, następnie zwinąć w ślimaczka i kłaść na papierze do pieczenia.
Pozostawić na 15 minut .
piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni na złoty kolor.
posypać cukrem pudrem.
Donuty z piekarnika z kremem śmietankowym
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu