Ciasto:
2 szklanki mąki krupczatki
12,5 dag masła lub margaryny
10 dag chałwy ( ulubionej )
2 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
1. Z podanych składników należy zagnieść ciasto.
2. Ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać ciasteczka.
3. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Następnie piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni, do zrumienienia.
Babeczki kruche z nadzieniem czekoladowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu