- 2 szklanki płatków owsianych
- jajko
- 0,5 szklanki mąki tortowej
- 0,5 szklanki miodu
- szklanka różnych bakali np. rodzynki, orzechy włoskie, orzechy ziemne
- 70g margaryny
- 0,5 słoiczka dżemu z rokitnika
1. Orzechy pokroić w kawałki.
2. Składniki suche połączyć w misce.
3. Następnie dodać do nich miód.
4. Z kolei do tego dodać roztopione i ostudzone masło i jajko.
5. Wszystkie składniki wymieszać.
6. Z kolei z masy formować rękami ciasteczka.
7. Ułożyć je na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
8. Ciasteczka smarować dżemem. Gotowe
Dżemowe oczka ze zmielonych płatków owsianych
Kulki z płatków owsianych, rodzynek i jagód goji.
Ciasteczka z płatków owsianych z jagodami goji.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu