masło 7 dag
cukier puder 10 dag
jajka 4 sztuki
proszek do pieczenia 5 g
białko jaja 1 sztuka
tłuszcz do blachy
1.Mąkę wymieszać dobrze z proszkiem do pieczenia.
2.Jajjka dokładnie umyć i utrzeć z cukrem i masłem, dodać do mąki, posiekać i zagnieść ciasto.
3.Ciasto dokładnie rozwałkować i wykrawać z niego za pomocą szklanki.
3.Posmarować je białkiem, posypać cukrem i piec na wysmarowanej tłuszczem blasze w temperaturze 180 stopni do uzyskania złotego koloru.
Drożdżowe ciasteczka z cukrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu