Kruche i chrupiące ciasteczka. Nie wymagają dużo pracy, a mamy około 20 ciasteczek. Można je zabrać do pracy lub do szkoły. Polecam.
15 dag masła lub margaryny
2 jajka
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru trzcinowego
1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka musli ( ja użyłam musli tropikalne )
mąka pszenna do posypania stolnicy
1. Cukier trzcinowy, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i masło przełożyć do miski, rozcierać opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Nastepnie wbić jajka, wsypać musli i zagnieść ciasto.
2. Z ciasta odrywać kawałeczki, formować kulki i spłaszczać formując okrągłe ciasteczka.
3. Uformowane ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Następnie ciasteczka piec około 25 minut do zrumienienia w temperaturze około 180 stopni.
Ucierane ciasteczka z musli i nutką cynamonu.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu