Ciasteczka z musli są bardzo chrupiące i pyszne. Nie wymagają dużo pracy i są tanie w przygotowaniu. Polecam na przekąskę.
półtorej szklanki mąki tortowej
15 dag masła lub margaryny
2 jajka
4 łyżki cukru pudru
szczypta soli
1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka musli
1. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać. Wsypać mąkę, sodę, sól i cynamon, dokładnie utrzeć.
2. Na koniec dodać musli i wymieszać. ( Ciasto wychodzi dość gęste ).
3. Za pomocą łyżki formować ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Następnie ciasteczka piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni, do zrumienienia.
Ciasteczka z musli i cukrem trzcinowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu