Polecamy dzisiaj:

Bigos z młodej kapusty

Gotowane ciastka z płatkami owsianymi

print Drukuj
Gotowane ciastka z płatkami owsianymi

Marta

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Ciasteczka mojego dzieciństwa - smaczne i proste w wykonaniu.

składniki

- 1 kostka margaryny (250g),
- ½ kg cukru,
- ½ kg płatków owsianych,
- 5 łyżek dobrego kakao,
- 8 łyżek wody

sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę margaryny. Rozpuścić. Do gorącej masy wsypać płatki owsiane. Gotować cały czas mieszając. Wsypać cukier. Długo gotować, aż płatki zmiękną a cukier się rozpuści. Płatki powinny się mocno kleić. Pod koniec gotowania wsypać kakao. Dokładnie wymieszać. Nabierać masę łyżeczką i układać na talerzu kulki, które można lekko spłaszczyć. Poczekać aż całkowicie wystygną.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Jak zrobić ciasto bananowe
Gwiazdka

Jak zrobić ciasto bananowe

Jak zrobić ciasto bananowe? Bardzo łatwo, sprawdźcie ten prosty przepis na ciasto bananowe. 
Jak zrobić quiche lorraine
Gwiazdka

Jak zrobić quiche lorraine

Oto przepis na quiche lorraine, pyszne francuskie danie, ktore można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno. A zatem jak zrobić quiche lorraine. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!