- ½ kg cukru,
- ½ kg płatków owsianych,
- 5 łyżek dobrego kakao,
- 8 łyżek wody
W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę margaryny. Rozpuścić. Do gorącej masy wsypać płatki owsiane. Gotować cały czas mieszając. Wsypać cukier. Długo gotować, aż płatki zmiękną a cukier się rozpuści. Płatki powinny się mocno kleić. Pod koniec gotowania wsypać kakao. Dokładnie wymieszać. Nabierać masę łyżeczką i układać na talerzu kulki, które można lekko spłaszczyć. Poczekać aż całkowicie wystygną.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu