25 dag margaryny
0,5 szkl śmietany
Śliwki
1 cukier waniliowy
1 białko
Z margaryny, mąki pszennej i śietany zagniećmy ciasto i dajemy na chwilę do lodówki. Następnie rozwałkujmy na grubość 3 milimetrów i wykrawajmy kwadraty na kazdy dajmy połówkę śliwki. Sklejmy rogi na kształt koperty.Każdą posmarujmy białkiem i posypmy cukrem wanliowym. Upieczmy i podajmy potrzepane cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ciasto z orzechową niespodzianką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu