Koperty z jabłkami

Koperty z jabłkami

Ocena: ★

6 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Chrupiące, nietuczące koperty z ciasta francuskiego. Ciastka z ciasta francuskiego z cynamonem są proste w przygotowaniu. Odpowiednie na drugie śniadanie.

Składniki:

  • 2 gotowe ciasta francuskie
  • 2-3 jabłka
  • cynamon
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Przepis na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami. Przepis prosty, każdy moze zrobić :)

  1. Ciasto francuskie pokroić każde na 6 kwadratów .
  2. Jabłka obrać ze skórki , przekroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne , a następnie pokroić w plastry. Wymieszać z cynamonem.
  3. Na każdy kwadrat układać po kilka plasterków jabłka.
  4. Składać rogami do środka formując kopertę.
  5. Przyciskać palcami środek i rogi , żeby ciasto się skleiło.
  6. Koperty układać na natłuszczonej blaszce pamiętając o odstępach (ciasto rośnie w trakcie pieczenia).
  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 220 st do zrumienienia.
  8. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

MOJA RADA:
Koperty można przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem.

Przepyszne ciastka z ciasta francuskiego gotowe. Prawda, ze prosty przepis?

Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy