Serduszka z ciasta francuskiego

Serduszka z ciasta francuskiego

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Szybkie do wykonania, bo z gotowego ciasta francuskiego, urocze serduszka idealne na szybki deser. Polecam przepis na ciastka z ciasta francuskiego, bo wychodzą pyszne ciastka i szybko się je robi.

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier brązowy 4 łyżki 
  • białko do smarowania 1 szt 
  • jabłka prażone 1 szklanka 
  • cynamon  1 łyżeczka 
  • anyż mielony 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Przepis na ciastka z ciasta francuskiego:

  1. najpierw płat ciasta podziel na 4 prostokąty, posyp cukrem
  2. cynamon i anyż wymieszaj z jabłekami i taką mieszankę układaj na płatach ciasta
  3. brzegi ciasta posmaruj białkiem i zawijaj w rulonik, lekko dociskając
  4. z ciasta uformuj serca, posmaruj białkiem, można jeszcze posypać cukrem
  5. układaj na papierze do pieczenia i piecz w 200 stopniach 15 minut

Ciastka z ciasta francuskiego gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy