drożdze 1opakowanie
cukier 1/2 szklanki
jajka 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/2 szklanki
powidła
masło
Ciasto:
mąkę wsypuję do misy robota dodaję drożdże instant,
jajka roztrzepać z 1/2 szklanki cukru , dodać cukier wan.
mleko podgrzać ,wszystko wyrobić na gładką masę ,odstawić do wyrośnięcia 1 godz. ,rozwałkować na prostokąt ,posmarować powidłami ,zawinąć w wałek,który pokroić na krążki .
odstawić do wyrośnięcia na 15 minut , posmarować masłem,piec na złoty kolor.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu