Ciastka z dżemem dla niemowląt
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 12
Kruche rożki nadziewane dżemem bez cukru
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 200 g twarogu
- dżem 100% o dowolnym smaku (dżem słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym, bez konserwantów i zagęszczaczy, zagęszczony pektynami)
Sposób przygotowania:
Mąkę wsypać do miski, dodać masło. Posiekać nożem. Dodać twaróg. Wyrobić ręką ciasto. Jeśli będzie zbyt mokre, podsypać mąką. Wstawić do lodówki na około pół godziny.
Po tym czasie ciasto rozwałkować, bez podsypywania mąką. Wycinać kwadraty lub inne kształty. Kłaść łyżeczkę dżemu na środek ciasta. Składać na pół i zlepiać brzegi. Ukladać na pergaminie.
Piec w 200 stopniach przez 15-20 min.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Ciastka karobowe dla niemowląt
Ciastka są słodkie dzięki dodatkowi syropu klonowego, lekko czekoladowe dzięki karobowiCiasteczka z mąki kukurydzianej (bezglutenowe)
Pyszne, lekko sypkie ciasteczka z mąki kukurydzianej. Polecam upiec na podwieczorek i podać z kubkiem mleka. Smacznego:)Kapelusze wiedźmy
Pyszne kapelusze wiedźmy. Wyglądają ciekawie, a smakuję wyśmienicie - mimo, że niektórzy mogą się przestraszyć :PPoduszki drożdżowe z nadzieniem
Chrupiące, słodkie bułeczki z marmoladąBajaderki
Bajaderki to pyszne słodkie ciastka, które nie wymagają pieczenia.Zobacz więcej przepisów na: