- 200 g masła
- 200 g twarogu
- dżem 100% o dowolnym smaku (dżem słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym, bez konserwantów i zagęszczaczy, zagęszczony pektynami)
Mąkę wsypać do miski, dodać masło. Posiekać nożem. Dodać twaróg. Wyrobić ręką ciasto. Jeśli będzie zbyt mokre, podsypać mąką. Wstawić do lodówki na około pół godziny.
Po tym czasie ciasto rozwałkować, bez podsypywania mąką. Wycinać kwadraty lub inne kształty. Kłaść łyżeczkę dżemu na środek ciasta. Składać na pół i zlepiać brzegi. Ukladać na pergaminie.
Piec w 200 stopniach przez 15-20 min.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Kruche ciasteczka z pomarańczą
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu