Ciastka z dżemem dla niemowląt

Ciastka z dżemem dla niemowląt

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Kruche rożki nadziewane dżemem bez cukru

Składniki:

- 200 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 200 g twarogu
- dżem 100% o dowolnym smaku (dżem słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym, bez konserwantów i zagęszczaczy, zagęszczony pektynami)

Sposób przygotowania:

Mąkę wsypać do miski, dodać masło. Posiekać nożem. Dodać twaróg. Wyrobić ręką ciasto. Jeśli będzie zbyt mokre, podsypać mąką. Wstawić do lodówki na około pół godziny.

Po tym czasie ciasto rozwałkować, bez podsypywania mąką. Wycinać kwadraty lub inne kształty. Kłaść łyżeczkę dżemu na środek ciasta. Składać na pół i zlepiać brzegi. Ukladać na pergaminie.


Piec w 200 stopniach przez 15-20 min.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy