1 szklanka mąki
2 jajka
1/2 szklanki cukru
70 g roztopionego masła
łyżeczka proszku dopieczenia
ok. 15 dag żurawiny
2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wsypujemy do miski,mieszamy ciasto za pomocą łyżki lub wyrabiamy ręką. Wyjdzie dość gęste i klejące. Mleka dodajemy w zależności od tego czy się składniki wystarczająco połączyły w całość.
Ręce namoczyć lekko w wodzie, z ciasta ręcznie formujemy kulki, układamy równomiernie na nasmarowanej tłuszczem foremce. Piec około 13 minut w temp. 190 stopni z termoobiegiem.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu