Różowe ciasteczka są przepyszne. Różowy kolorek nadaje im uroku, dzięki czemu ma się jeszcze większą ochotę je skosztować.
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki mąki tortowej
- 15 dag margaryny
- jajko
- 1 łyżeczk proszku do pieczenia
- różowy barwnik spożywczy w proszku
Dodatkowo:
- bita śmietana
- cukrowa posypka
1. Margarynę, mąkę, proszek do pieczenua, cukier puder dać do miski.
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcierać opuszkami palców, aż powstaną grudki.
3. Dodać jajko i zagnieść ciasto.
4. Wałkować ciasto i szklanką wyciąć ciasteczka.
5. Ułożyć na blaszce i piec w 180 stopniach przez około 25 minut.
6. Udekorować bitą śmietaną i posypką.
Ciastka owsiane na dwa sposoby
Ciastka marchewkowe dla niemowląt
Ciastka karobowe dla niemowląt
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu