Ciasto przekładane 3-BIT

Ciasto przekładane 3-BIT

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 30

Ciasto 3- bit jest pyszne i bardzo szybko znika :) Warto mieć przepis na ciasto trzy bit, bo smakuje obłednie i zaskoczy każdego gościa :)

Składniki:

  • 4 paczki krakersów duże,
  • 1puszka mleka zagęszczonego słodzonego gostyń lub gotowa masa krówkowa,
  • 1 krem karpatkowy ( mleko, margaryna)
  • 1 śmietana 36%,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 1 czekolada,
  • wiórki lub kolorowa posypka do ciast

Sposób przygotowania:

Przepis na ciasto 3 bit w kilku krokach:

  1. Najpierw formę o wymiarach 25x36cm wyłożyć pierwszą warstwę krakersami.
  2. Następnie krem karpatkowy zrobić według podanego przepisu na opakowaniu, wyłożyć gotowy krem karpatkowy na krakersy.
  3. Drugą warstwę krakersów ułożyć na kremie karpatkowym, wylać mase krówkową (mleko gostynin gotować 2 godz, puszka musi być cała zakryta wodą) następnie przykryć trzecią warstwą krakersów.
  4. Śmietanę 36% ubić na sztywno dodając 3 łyżki cukru pudru i na sam koniec 2 łyżki żelatyny rozrobione w 3 łyżkach gotującej wody.
  5. Ubitą masę śmietanową wyłożyć do formy przykrywając  czwartą warstwą krakersów. Na wierzchu polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami lub kolorową posypką do ciast.

Masa krówkowa - przepis
Lepsza na pewno będzie masa krówkowa zrobiona z mleka gostynin słodzone. Oczywiście gotować przez 2 godziny, żeby cała puszka była zakryta wodą, gotować na wolnym ogniu, otwierać gdy będzie letnia puszka.

Smacznego!

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy