Ten torcik jest bardzo lekki i bardzo pyszny. Idealny, bo bez pieczenia. Najlepiej smakuje mocno schłodzony z lodówki. Można do niego użyć dowolnego, ulubionego smaku galaretki, ja użyłam jabłkowo-miętowej, dzięki temu torcik jest bardzo orzeźwiający. Polecam ten torcik idealny na lato.
1. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć dokładnie folią aluminiową lub spożywczą. Następnie dno i boki wyłożyć biszkoptami.
2. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
3. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku, wlać tężejącą galaretkę i ubić dokładnie, żeby nie było grudek.
4. Masę śmietankową wlać do tortownicy na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia.
5. Drugą galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Następnie tężejącą wylać na torcik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
6. Po tym czasie torcik kroimy i podajemy.
Ciasto bez pieczenia herbatnikowe
Lekki torcik śmietankowy na biszkoptach.
Ciasto ,, Rafaello '' na herbatnikach.
Śmietanowiec na zimno z truskawkami i jagodami.
Ciasto bez pieczenia Malinowiec
Deser z płatkami owsianymi i owocami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu