Biszkopt:
8 jaj
4 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
16 dag mąki
28 dag cukru
Ciasto kokosowe:
5 białek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl cukru
20 dag wiórek kokosowych
Masa:
5 żółtek
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki
1 budyń waniliowy
2 szkl mleka
¾ szkl cukru
1 margaryna
2 łyżki kawy cappuccino czekoladowego
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamyy żółtka i mieszamy łyzką. Dodajemy wymieszaną mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wylewamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 min. CStudzimy i przekrawamy na pół.
Ciasto kokosowe:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.
Masa:
W niedużej ilości mleka mieszamy budyń, mąkę pszenną i żółtka. Resztę mleka zagotować cukrami. Na gotujące mleko wlać żółtka. Ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem. Na końcu wmieszać kawę.
Przełożenie wykonanego ciasta:
Biszkopt- masa- ciasto z kokosem- masa- biszkopt- dowolna dekoracja
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu