- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- olejek waniliowy
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1/4 szklanki oleju
- 1 słoiczek wiśni z syropu
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
W misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
Dodaj mokre składniki i wszystko razem wymieszaj mikserem.
Na koniec dodaj wiśnie (odsączone lekko z syropu) oraz pokruszoną czekoladę i delikatnie wymieszaj całość.
Przełóż ciasto do przygotowanej foremki (średnia keksówka).
Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut. Ciasto powinno być w środku lekko wilgotne, ale nie mokre.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu