50 dag mąki
10 dag margaryny
6 dag drożdży
2 szt jaja
30 dag marmolady
2 łyżki śmietany
cukier puder
1.Wszystkie składniki dokładnie zagniatać ciasto, rozwałkować, wykrawać kwadraty, nałożyć marmoladę i sklejać rożki.
2. Piec w temp 180 C około 25 minut.
3. Po schłodzeniu posypać cukrem pudrem lub bez.
Drożdżowka z rabarbarem i truskawką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu