Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Ciasto miodowe z jabłkami

print Drukuj
Ciasto miodowe z jabłkami

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
2.8

16 ocen

Mięciutkie miodowe ciasto przekładane kremem i jabłkami!

składniki

Ciasto:

50 dag mąki

4 łyżki śmietany

30 dag cukru pudru

2 łyżeczki sody

4 łyżki  miodu płynnego

10 dag margaryny Kasi

2 jaja

Jabłka:

1 kg jabłek

3 łyżki cukru

1 galaretka cytrynowa

Masa:

1 szkl mleka

1 cukier waniliowy

15 dag margaryny Kasia

1 łyżka mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

10 dag cukru

Dodatkowo:

1 polewa

sposób przygotowania

Ciasto:

Z podanych składników : mąki pszennej, śmietany, cukru pudru, sody, miodu, jajek i margaryny robimy ciasto. Dzielimy je na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.

Jabłka:

Jabłka myjemy i obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, dokładnie mieszamy. Studzimy.

Masa:

Z mleka, cukrów i maki pszennej i ziemniaczanej gotujemy krem. Studzimy go i łączymy z utartą margaryną.

Przełożenie gotowego ciasta:

Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa

Ocena:
2.8
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!