Kopiec kreta z bananami

Kopiec kreta z bananami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Smakowity deser. Nietypowy, ale dośc prosty, więc nawet osoba zaczynająca przygodę z kuchnią poradzi sobie w jego przygotowaniu.

Składniki:

–  szklanka mąki pszennej
– 1 szklanka cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 8 łyżki kakao
– 2 jajka
– 3 banany ( można zamiast bananów dodać truskawki)
– śmietana

Sposób przygotowania:

Krok 1 :  Jajka wbić do misy miksera i ubić.

Krok 2: Mąkę wymieszać z kakao i  proszkiem do pieczenia. Całość dodawać do ubitych jajek.

Krok 3: Ciasto wylać do tortownicy  wyłożonej papierem do pieczenia, bądź wysmarowanej tłuszczem i poprószonej kakao. Piec w temperaturze 160 stopni, ok. 45 minut,

Krok 4 : Śmietanę ubijać na niskich obrotach z cukrem pudrem.

Krok 5 : W ostudzonym cieście wydróżyć 2cm dziurę na całej długości. Wlać śmietanę. Przyozdobić resztą ciasta na kształt kopca.

Krok 6 : Postawić ciasto w lodówce

Autor: saba44

Polecamy nasze przepisy