Ciasto:
3 jajka
2 łyżki kakao
¾ szkl cukru
1 łyżka miodu
1 łyżka sody
3 szkl mąki pszennej
Masa:
2 jajka
Margaryna
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
1 szkl cukru
Cukier waniliowy
Dodatkowo:
Nutella
Wiórki kokosowe do dekoracji
Ciasto:
Całe jajka, kakao, cukier, miód i sodę zagotować na parze. Gorącą masę ugnieść z mąką pszenną. Podzielić na 5 równych części i upiec 5 placków w tortownicy o średnicy 24 cm przez 5 minut jeden placek. W 180 stopniach.
Masa:
W niewielkiej ilości mleka wymieszać w jajka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, gdy będzie się gotować wlać mąki i gotować do zgęstnienia. Chłodny krem utrzeć z utartą margaryną. Przyłożyć masą placki wierzch posmarować nutellą i potrzepać wiórkami kokosowymi.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu