Awokado wręcz uwielbiam. Tym razem postanowiłam przygotować ciasto, które wyszło bardzo smaczne z wyczuwalnym smakiem awokado.
2 jajka
2 łyżki oleju
1 dojrzałe awokado
pół szklanki cukru
pół szklanki mleka
2 szklanki mąki tortowej
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka soku z cytryny
2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania ciasta
1. Awokado umyć, osuszyć, przekroić na pół. Następnie usunąć pestkę, a miąższ wydrążyć łyżką. Miąższ zmiksować blenderem na gładką masę. Bardzo dojrzałego awokado nie musimy blendować.
2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać awokado i chwilę pomiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.
4. Następnie ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut sprawdzając suchym patyczkiem czy jest upieczone.
5. Ciasto wystudzić, pokroić i oprószyć cukrem pudrem.
6. Podawać i smacznego.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu