3 szkl startej na dużej tarce cukinii
2 szkl maki pszennej
2 szkl mąki tortowej
1,5 szkl cukru
1 szkl oleju
4 jaja
4 łyżki miodu
2,5 łyżeczki sody
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
Rodzynki
Orzechy włoskie
Skórka pomarańczowa
Całe jajka miksujemy z cukrem dodajemy potrochu olej, miód oraz porcjami obie mąki, sodę, proszek do pieczenia i wszystkie wymienione bakalie. Na końcu wsypujemy startą cukinię i mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Podajemy udekorowane cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Risotto z cukinią i suszonymi pomidorami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu