białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy powoli żółtka i delikatnie mieszamy łyzką. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w tortownicy o średnicy 22 cm. Chłodny przekrawamy na pół.
Ciasto jeżynowe gotowe.
Smacznego!
Owocowy torcik na kruchym cieście
Ciasto ucierane z jeżynami i porzeczkami
Śmietankowe ciasto z jeżynami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu