1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki maku
25 dag margaryny
6 jajek
6 łyżek oleju
2 łyżki kakao
1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy, cukier puder
1.Żółtka utrzeć z cukrem.
2.Dodać margarynę, olej, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
3.Następnie dodać ubitą pianę z białek i wymieszać łyżką.
4.Ciasto podzielić na trzy części.
5.Do pierwszej części wsypać mak i wymieszać.
6.Do drugiej części dodać kakao i wymieszać.
7.Do trzeciej części dodać łyżkę mąki, wymieszać.
8.Podłużną foremkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
9.Wlać ciasto z makiem, pośrodku wzdłuż foremki zrobić rowek (przejechać dwa razy nożem) i wlać ciasto z kakao.
10.Znowu zrobić rowek i wlać ciasto białe.
11.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 st. - 220 st. około 50 minut.
12.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu