4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
1 łyżka octu
4 jajka
2 łyżki kakao
Ciasto orzechowe:
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag orzechów włoskich krojonych
1 łyżka miodu płynnego
1 szkl cukru
5 białek
Masa:
1 szkl cukru
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dag masła
5 żółtek
1 galaretka cytrynowa
4 herbatniki
Przygotujmy biszkopt i ciatso rzechowe robimy je tak samo. Zaczynamy od ubicia cukru z żółtkami i zmieszaniu z resztą skłandików. Pieczemy oba placki.
Przygotowujemy krem żółtka mieszamy w niedużej ilości mleka wraz z mąkami. Resztę zagotowujemy i wtedy wlewamy do niego żółtka i gotujemy do gęstości. Masło ucieramy z zimnym budyniem.
Przełożenie ciasta to na spodzie biszkopt z kakao na to troszkę kremu ciasto z orzechami troszke kremu herbatniki krem i galaretka wykonana jak napisane na opakowaniu.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu