Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Jabłka:
1,20 kg jabłek
4 łyżki cukru
1 galaretka pomarańczowa
Śnieżka:
2 śnieżki
2 galaretki agrestowe
Dodatkowo:
2 opakowania nadziewanych pierniczków
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka i mieszmay łyżką. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Mieszamy i wylewamy na formę 25/36 pieczemy do 30 minut, studzimy i przekrawamy na pół.
Jabłka:
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Jabłka smażymy na ogniu z cukrem i galaretką w proszku. Studzimy.
Śnieżka:
Śnieżki przygotowujemy według przepisu podanym na opakowaniach. Do ubitych dodajemy galaretki tężejące rozpuszczone w 1 szklance wody.
Przełożenie ciasta:
biszkopt-jabłka- pierniczki- śnieżka- biszkopt
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu