2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju (oliwy)
1 i 1/2 szklanki śmietany 18 %
1 szklanka mleka
2 jajka
3 łyżeczki cukru waniliowego
3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
80 dag truskawek
1 galaretka truskawkowa
1.Całe jajka utrzeć dobrze z cukrem i cukrem waniliowym.
2.Nie przerywając ucierania powoli wlewać olej (oliwę). Następnie dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na zmianę ze śmietaną. Na koniec dolać mleko. Dokładnie wymieszać.
3.Ciasto wylać na blachę o wym. 26 cm x 35 cm.
4.Na cieście rozłożyć truskawki.
5.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. ok. 50 minut.
6.Gdy ciasto przestygnie polać tężejącą galaretką (przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu) tylko truskawki.
7.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
MOJA RADA : Zamiast truskawek można użyć śliwek.
Rolada truskawkowa w kropeczki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu