Bezglutenowe brownie.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 10
Bez jajek,cukru, mąki.
Składniki:
· 30dkg upieczonych, obranych ze skóry batatów ( słodkich ziemniaków )
· 100 ml mleka roślinnego
· 100 ml mleka roślinnego
· 12 dkg mąki gryczanej
· 1/2 łyżeczki soli
· 15 dkg daktyli bez skórki
· 2 łyżki oleju kokosowego
· 17 dkg migdałów
· łyżeczka proszku do pieczenia
· 2 łyżki kakao
· 200 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Bataty rozgnieść widelcem na gładką masę.
Migdały zmielić na mąkę.
Daktyle pokroić, zalać wodą, gotować ok. 20 minut, aż woda odparuje, a daktyle będą miękkie.
Do miski włożyć bataty, dodać rozgotowane daktyle i ojej kokosowy.
Zmiksować na papkę.
Wsypać mąką migdałową, mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, sól i kakao.
Wlać mleko i dokładnie wymieszać.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do ciasta, połączyć wszystkie składniki.
Kwadratową formę o boku 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut.
Po upieczeniu wyłożyć na kratkę do ostygnięcia.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Eplesnltter-norweskie ciasto z jabłkami
Polecam to przepyszne ciasto, które można podać na gorąco jak i na zimno. Pysznie pachnie sezamem, cynamonem i ja...Ciasto kruche z rabarbarem
Sezon na rabarbar nadal trwa więc postanowiłam upiec ciasto kruche z rabarbarem posypane cukrem pudrem ,kt&o...Ciasto z bakaliami (z automatu)
Ciasto do przygotowania w automacie do pieczenia chleba. Szybkie i łatwe. Można powiedzieć, że Ciasto z bakaliami robi s...Jeżyk
Bardzo ciekawa propozycja na pyszne ciasto. A dzieciaki są nim zachwycone :) Śliczny jeż na każdą okazję, polecamy:)Ciasto na biszkoptach z bezami.
Bardzo szybkie ciasto a zarazem przeslicznie wygląda jak się kroi.Zobacz więcej przepisów na: